Referenssi: Buugi

Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskus:
Pakkaskylmää ja lämmitystä

Buugi on Jyväskylässä, Killerin raviradan läheisyydessä sijaitseva Liikunta- ja Hyvinvointikeskus. Buugi tarjoaa jääurheilu, palloilu, kuntosali ja ryhmäliikunnan tunteja monipuolisesti ja laadukkaasti.

Lähtötilanne ja ratkaisu

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Buugi päätti laajentaa toimintaansa kaksirataisella jäähallilla, isolla ryhmäliikuntasalilla, vastaanottotilalla sekä ravintolalla. Kaksiratainen jäähalli suunniteltiin pääosin lasten ja nuorten käyttöön arkisin klo 15–21 ja viikonloppuisin klo 8–18 välisinä aikoina.

Hankkeen toteuttamiseksi mietittiin erilaisia toteutus- ja liiketoimintamalleja. Lopulta päädyttiin yhdessä Jyväskylän Energian Hohkan kanssa siihen, että jäähallin pakkaskylmän ja muiden tilojen viilennys hankitaan palveluna. Hohka toteutti hallin viereen erillisen 630 kW kylmäntuotantoyksikön ja myy nyt kylmää asiakkaan tarpeen mukaan. Lisäksi kylmälaitteiden lauhdelämmöt otetaan talteen lämpöpumpulla ja hyödynnetään lämmityksessä.

Lopputulema

Hohka mahdollisti hankkeen uudenlaisen ja palvelulähtöisen toteutuksen ottamalla vastuun kylmäntuotannosta. Toimiva yhteistyömalli kevensi halliyhtiön alkuvaiheen investointia merkittävästi ja poisti asiakkaalta huolen laitteiston ylläpidosta ja huollosta. Tämä ratkaisu toi erityisesti juniorille kauan odotettuja jääharjoittelupaikkoja Jyväskylässä.

“Minulle yrittäjänä yksi tärkeimmistä asioista on vapaus – vapaus keskittyä kehittämään omaa liiketoimintaa. Siksi edellytän energiakumppanilta täyttä palvelua, suunnittelusta toteutukseen ja sen ylläpitoon." -Mikko Ahonen, Osakas, Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskus

Tutustu Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskukseen

Palvelut

Energiavalmennus

Toteutus

Pakkaskylmä

Viilennys

Lämmön tuotanto

Avainluvut

Tuotantokapasiteetti

Kylmätuotantoyksikkö
630 kW